Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Παστέλι

Υλικά

200 γρ. σουσάμι
50 γρ. φυστίκια
50 γρ. ωμά αμύγδαλα
300 γρ. μέλι
1/4 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση
Καλύπτουμε το εσωτερικό ενός ταψιού με λαδόκολα. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μέλι μέχρι να γίνει ρευστό. Σε ένα ξεχωριστό μεγάλο τηγάνι ανακατεύουμε τα φυστίκια, τα αμύγδαλα και το σουσάμι και ψήνουμε για 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε το ζεστό μέλι πάνω από το μίγμα με τους ξηρούς καρπούς, προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε το μίγμα σε μέτρια φωτιά, χωρίς να ανακατεύουμε, μέχρι το μέλι να αποκτήσει ένα χρυσο-καφέ χρώμα και να απορροφηθεί πλήρως, περίπου για 10 λεπτά. Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί και λειαίνουμε την επιφάνεια με ένα κουτάλι ή σπάτουλα. Αφήνουμε το ταψί σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να κρυώσει το μίγμα. Αφού κρώσει, κόβουμε το παστέλι σε μπάρες.
Άμα θέλετε να καταναλώσετε το παστέλι κάποια άλλη στιγμή, τοποθετήστε τις μπάρες μέσα σε ένα
αεροστεγές δοχείο, φροντίζοντας να βάζετε ενδιάμεσα από κάθε στρώση μία λαδόκολα για να μην κολλήσουν
οι μπάρες μεταξύ τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου