Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Ραβανί “το αυθεντικό”

Μια υπέροχη συνταγή για ένα πεντανόστιμο, λαχταριστό γλυκό. Ραβανί σιροπιασμένο. Μια αυθεντική συνταγή της προγιαγιάς, με σίγουρη επιτυχία.

Υλικά συνταγής
Για το ραβανί:
1 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
6 αυγά
ξύσμα 1 πορτοκαλιού
2 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλ. τσαγιού γάλα
1 φλ. τσαγιού ψιλό σιμιγδάλι
1/2 φλ. τσαγιού θρυμματισμένα φυστίκια Αιγίνης ή ινδοκάρυδο
Για το σιρόπι:
3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 1/2 φλ. τσαγιού νερό
χυμός 1/2 λεμονιού
Εκτέλεση συνταγής

Για το ραβανί: Χτυπάτε το βούτυρο στο μίξερ και ρίχνετε τμηματικά τη ζάχαρη. Προσθέτετε ένα ένα τα κροκάδια και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζετε το χτύπημα μερικά λεπτά. Προσθέτετε σταδιακά τη φαρίνα και το γάλα και συνεχίζετε να χτυπάτε το μείγμα σε χαμηλώτερη ταχύτητα. Προσθέτετε και το σιμιγδάλι και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Αφήνετε το μίξερ.

Σε μπόλ βάζετε τα ασπράδια και τα χτυπάτε μέχρι να έχετε μια πηχτή μαρέγκα. Τη προσθέτετε στο μείγμα και ανακατεύετε απαλά με μια κουτάλα από κάτω προς τα επάνω κυκλικά.
Αλείφετε με βούτυρο και αλευρώνετε ένα ταψί Νο. 32 , ρίχνετε μέσα το μείγμα και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. Το βγάζετε από το φούρνο και το περιχύνετε με ζεστό σιρόπι πριν κρυώσει τελείως.

Για το σιρόπι: Bράζετε για 4-5 λ από το σημείο βρασμού, όλα μαζί τα υλικά για το σιρόπι.  Το αφήνετε να πιεί το σιρόπι του για 10-15 λ το κόβετε σε κομμάτια [ρόμβους ή τετράγωνα] και πασπαλίζετε το κάθε κομμάτι με λίγα φυστίκια Αιγίνης ή ινδοκάρυδο.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου