Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Γλυκόξινο χοιρινό



 Υλικά για 4 άτομα

500 γραμ. χοιρινό κρέας χωρίς κόκαλο
1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
1 μικρή κονσέρβα ανανά
4 κουτ. της σούπας ντοματοπελτέ
4 κουτ. της σούπας σόγια σος
1 κουτ. της σούπας κορν φλάουρ
2 κουτ. της σούπας ρυζόξιδο
1 κουτ. της σούπας καστανή ζάχαρη
1 κουτ. της σούπας σησαμέλαιο
κορν φλάουρ και λάδι για το τηγάνισμα του κρέατος
αλάτι
Κόβετε το κρέας σε μικρούς κύβους. Καθαρίζετε και κόβετε το κρεμμύδι και την πιπεριά σε μικρότερα τετράγωνα κομμάτια, όλα στο ίδιο μέγεθος.
Αλατίζετε το κρέας και το περνάτε από το κορν φλάουρ για να καλυφθεί από όλες τις πλευρές. Ζεσταίνετε το λάδι για τηγάνισμα και τηγανίζετε τα κομμάτια του χοιρινού. Ζεσταίνετε το σησαμέλαιο και σοτάρετε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο. Τα αφήνετε σε δυνατή φωτιά για αρκετά λεπτά και τα ανακατεύετε για να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
Ανοίγετε την κονσέρβα του ανανά, κόβετε 3 φέτες σε μικρότερα κομμάτια και μετράτε μισό φλιτζάνι από το σιρόπι της κονσέρβας.
Τα ρίχνετε στην κατσαρόλα με τα σοταρισμένα λαχανικά και προσθέτετε το τηγανισμένο κρέας, τη σόγια σος, τον ντοματοπελτέ, τη ζάχαρη και το ρυζόξιδο, και τα αφήνετε να μαγειρευτούν σε μέτρια φωτιά για 25-30 λεπτά. Ανακατεύετε κατά διαστήματα για να μην κολλήσει το φαγητό και προσθέτετε λίγο βραστό νερό αν μειωθεί η σάλτσα.
Ανακατεύετε το κορν φλάουρ με 2 κουταλιές νερό και το ρίχνετε στο φαγητό.
Ανακατεύετε για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου