Για το κρέας,
500γραμμ. ψαρονέφρι χοιρινό, κομμένο σε κύβους 2.5Χ3 εκατοστά περίπου
½ κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού σόγια
½ αβγό ελαφρώς χτυπημένο (θα το χτυπήσετε ολόκληρο, αλλά θα χρησιμοποιήσετε τη μισή ποσότητα)
3 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο
2 ½ κουταλιές της σούπας καλαμποκέλαιο
1 σκελίδα σκόρδου λειωμένη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπεριά κομμένη, στο μέγεθος περίπου του ανανά
1 μικρή κονσέρβα ανανά σε κομματάκια στραγγισμένη. (Θα κρατήσετε το ζουμί)
Για τη σάλτσα,
2 κουταλάκια του γλυκού πατατάλευρο, ή κορν-φλάουρ
4 κουταλιές της σούπας νερό
4 κουταλιές της σούπας το ζουμί του ανανά
3 κουταλιές της σούπας ξύδι ρυζιού, ή ξύδι από κρασί
4-4.5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού σόγια σος
2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
1 ½ κουταλάκι του γλυκού Worcestershire σος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Βάλτε το κρέας σε ένα μπολ και ανακατέψτε το με τη σόγια και το αλάτι. Αφήστε το για 30 λεπτά να μαριναριστεί. Προσθέστε το αβγό και ανακατέψτε το, για να αλειφθεί το κρέας απ' όλες της πλευρές.
2. Αλευρώστε ένα-ένα τα κομματάκια του χοιρινού στο καλαμποκάλευρο.
3. Βάλτε το λάδι να κάψει αρκετά. (Δοκιμάστε τη θερμοκρασία του λαδιού με ψίχα ψωμιού. Εάν τη ρίξετε μέσα στο λάδι και γίνει καφέ στα 60 δευτερόλεπτα, το λάδι θα είναι έτοιμο για να τηγανίσετε). Τηγανίστε το κρέας σε 2 δόσεις, από όλες τις πλευρές του, μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά και να είναι τραγανό απ' έξω. Βγάλτε το και ακουμπήστε το σε απορροφητικό χαρτί.
4. Χτυπήστε στο μπλεντεράκι, όλα τα υλικά της σάλτσας και αφήστε τα στην άκρη.
5. Βάλτε σε ένα βαθύ τηγάνι 1 ½ κουταλιά της σούπας λάδι να ζεσταθεί. Τσιγαρίστε το σκόρδο και το κρεμμύδι για μερικά λεπτά και προσθέστε τις πιπεριές. Ανακατέψτε τα για 2-3 λεπτά και ρίξτε τα κομματάκια του ανανά, λίγο αλάτι αν νομίζετε ότι χρειάζεται και τη χτυπημένη σάλτσα. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία και αφήστε τα να σιγοβράσουν, ανακατεύοντας συχνά.
6. Βάλτε το κρέας σε μια βαθιά πιατέλα και περιχύστε το με τη σάλτσα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου