Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

κοτόπουλο με μπύρα

Υλικά (για 4-5 άτομα)
1 κοτόπουλο 1,5 κιλό περίπου κομμένο στα 8 και χωρίς πέτσα
2 κ.σ. λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο στο μούλτι (όχι χυμός)
1 κουτί μπύρα
1 κ.γ. εστραγκόν
2 φύλλα δάφνη
από 1 πρέζα: ρίγανη, θυμάρι, μέντα
αλάτι, πιπέρι
για το γαρνίρισμα
50 γραμ. αντίδια, πλυμένα και καθαρισμένα από τα χοντρά κοτσάνια
1,5 κ.σ. κρέμα γάλακτος (και λάιτ)
2 μεσαίες ντομάτες, καθαρισμένες χωρίς τα σπόρια και κομμένες σε κυβάκια
15 γραμ. σχινόπρασο ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα
Ετοιμάζετε το κοτόπουλο: Σε μεσαία κατσαρόλα (ή με χαμηλά τοιχώματα) σοτάρετε το κρεμμύδι στο λάδι, σε μέτρια φωτιά, να μαραθεί χωρίς να πάρει χρώμα, 2-3 λεπτά. Προσθέτετε τα κομμάτια του κοτόπουλο, τακτοποιώντας τα το ένα δίπλα στο άλλο και όλα τα υπόλοιπα υλικά (μπύρα, εστραγκόν, δάφνη, ρίγανη, θυμάρι, μέντα, αλάτι και πιπέρι). Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε και μαγειρεύετε για 35-40 λεπτά, μέχρι το κοτόπουλο να είναι έτοιμο. Αποσύρετε και βγάζετε το κοτόπουλο σε πιατέλα, το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο να διατηρείτε ζεστό.
Κάνετε τη σάλτσα: Βάζετε την κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά και προσθέτετε τα αντίδια, την κρέμα και τις ντομάτες. Δοκιμάζετε και διορθώνετε σε αλάτι, πιπέρι, αν χρειάζεται. Ζεσταίνετε καλά για 1 λεπτό.
Σερβίρισμα: Τοποθετείτε σε ζεστή πιατέλα ή σε πιάτα το κοτόπουλο, το περιχύνετε με τη σάλτσα και πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο σχινόπρασο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου