Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

Κοτοπουλο γεμιστο


Υλικα
1 κοτοπουλο μεγαλο πλυμενο
1 μεγαλο κρεμμυδι ψιλοκομμενο
1 πιπερια κοκκινη 1 πρασινη σε ροδελες
Λιγο μαιντανο ψιλοκομμενο
2 σκ σκορδο τριμμενες
1 καροτο σε κυβους
3 κρεμμυδακια φρεσκα ψιλοκομμενα
1 κουπα ρυζι κιτρινο
1 κυβος κοτα 1 σφηνακι κρασι λευκο
αλατι πιπερι μαυρο λευκο λιγη παπρικα γλυκια
ριγανη 1 ποτηρακι ελαιολαδο 5 λουκανικα της αρεσκειας σας κομμενα σε ροδελες
Εκτελεση
Σωταρουμε το κρεμμυδι με το λαδι και το σκορδο και ριχνουμε τα λαχανικα τα λουκανικα και σβηνουμε με το κρασι .Αφηνουμε λιγο και ριχνουμε το ρυζι και σε λιγο 1 κουπα ζεστο νερο που δυαλυσαμε τον κυβο και αλατιζουμε ριχνουμε και τα μπαχαρικα και αφηνουμε μεχρι να μαλακωσει το ρυζι.Παιρνουμε το κοτοπουλο και το γεμιζουμε απο το κατω μερος και το ραβουμε με σπαγκο.Αλατοπιπερωνουμε και την υπολοιπη γεμιση τη βαζουμε απ εξω.Βαζουμε και λιγες πατατουλες αν θελουμεΡαντιζουμε με ελαιολαδο.Το ψηνουμε στη γαστρα μεχρι να ροδισει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου