Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

τάρτα με σοκολάτα γάλακτος και πορτοκάλι..

τάρτα με σοκολάτα γάλακτος και πορτοκάλι...

YΛΙΚΑ
Για τη βάση:
110 γραμμάρια βούτυρο παγωμένο σε κυβάκια
70 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
1 αβγό
220 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση:
300 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
450 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος σε κυβάκια
50 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
40 ml Grand Marnier ή άλλο λικέρ πορτοκαλιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗΒάση: Ζυμώνουμε στο μίξερ όλα τα υλικά μέχει να γίνουν μια ομοιογενής ζύμη. Την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170οC. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φόρμα τάρτας και καλύπτουμε την επιφάνεια της με λαδόκολλα και βάζουμε από πάνω κάποιο όσπριο ή ρύζι, ψήνουμε την τάρτα για 15 λεπτά, αφαιρούμε τη λαδόκολλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 10 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και ξεφορμάρουμε.
Γέμιση: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κράμα γάλακτος με το ξύσμα πορτοκαλιού. Όταν πάρει βράση την αδειάζουμε επάνω από την τεμαχισμένη σοκολάτα γάλακτος και προσθέτουμε το λικέρ. Ομογενοποιούμε καλά τα υλικά ανακατεύοντας με μια μαρίζ και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρά μέχρι η γέμιση να παραμείνει ρευστή. Λιώνουμε τα 50 γραμμάρια σοκολάτας σε μπεν μαρί ανακατεύοντας συνεχώς. Απλώνουμε με ένα πινέλο την λιωμένη σοκολάτα όλη την εσωτερική επιφάνεια της τάρτας. Όταν η σοκολάτα κρυώσει γεμίζουμε τις τάρτες με τη γέμιση (πρέπει να είναι ακόμα ρευστή), βάζουμε την τάρτα στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου