Ένας χαλβάς λευκός, μαλακός και κρεμώδης, με πολύ πλούσια γεύση και το σιμιγδάλι ίσα να διακρίνεται στο στόμα.
Υλικά
- 250 γρ. βούτυρο αγελάδας
- 250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 1 κιλό γάλα φρέσκο, πλήρες
- 500 γρ. ζάχαρη
- 3 αυγά (μικρά)
- 40 γρ. κουκουνάρια
- 30 γρ. σταφίδες ξανθές
- κανέλα για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C και ψήνουμε τα κουκουνάρια για περίπου 8 – 10 λεπτά, έως ότου ροδίσουν. Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε πολύ χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε συνεχώς για μισή ώρα. Δεν δυναμώνουμε τη φωτιά, για να μην πάρει χρώμα το σιμιγδάλι, γιατί θέλουμε ο χαλβάς να βγει λευκός. Παράλληλα, σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαφρώς το γάλα με τη ζάχαρη, αποσύροντάς τα λίγο πριν βράσει το γάλα. Αφήνουμε το μείγμα να χλιαρύνει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου