Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Σάλτσα (καισαρα)σιζαρ

υλικα

1 αυγό (Φροντίστε το αυγό που θα χρησιμοποιήσετε να είναι βιολογικής γεωργίας)
3 κ.σ. χυμό λεμονιού
2 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες
1/2 κ.κ Worcestershire σάλτσα
1 κ.σ. μουστάρδα καυτερή
2 φιλέτα αντζούγιας
1/4 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
1 φλ. λάδι ελαφρύ
αλάτι και πιπέρι
 

 

Οδηγίες:


Στο μπλέντερ χτυπάμε όλα τα υλικά της σάλτσας εκτός του λαδιού και της παρμεζάνας για ένα δυο λεπτά. Σιγά σιγά προσθέτουμε λίγο λίγο το λάδι μέχρι η σάλτσα ομογενοποιηθεί και αποκτήσει την υφή και την ρευστότητα που επιθυμούμε. Ανακατεύουμε μέσα και την παρμεζάνα, δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο και περιχύνουμε την σαλάτα μας.
Μπορούμε να ρίξουμε κι άλλη τριμμένη παρμεζάνα πάνω από την σαλάτα. Σερβίρουμε αμέσως. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου