Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

γαλακτομπούρεκο σε φλογέρες

ΥΛΙΚΑ (ΤΑΨΙ Ν40)
500 ΓΡ. ΦΥΛΛΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ/ΒΗΡΥΤΟΥ
ΒΟΥΤΥΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΕΙΜΑ ΤΩΝ ΦΥΛΛΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΑΨΙΟΥ...
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
2 ΛΙΤΡΑ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ ΠΛΗΡΕΣ
1 ΚΟΥΠΑ ΖΑΧΑΡΗ
1/2 ΚΟΥΠΑ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΨΙΛΟ
1/2 ΚΟΥΠΑ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΧΟΝΤΡΟ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ
1 ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ
6 ΑΥΓΑ (ΧΩΡΙΣΤΑ ΚΡΟΚΟΙ-ΑΣΠΡΑΔΙΑ)
2 ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΒΑΝΙΛΕΤΑ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΙΡΟΠΙ
3 1/2 ΚΟΥΠΕΣ ΖΑΧΑΡΗ
3 ΚΟΥΠΕΣ ΝΕΡΟ
1 Κ.Σ. ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΒΟΥΤΥΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΤΟ ΤΑΨΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΑΙΝΑ ΜΕ ΠΙΝΕΛΟ ΚΟΥΖΙΝΑΣ.
ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ. ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ Η ΖΑΧΑΡΗ. ΟΤΑΝ ΖΕΣΤΑΝΕΙ ΕΛΑΦΡΩΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ "ΒΡΟΧΗΔΟΝ" ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕ ΞΥΛΙΝΗ ΚΟΥΤΑΛΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΕΣΕΙ. ΤΟΤΕ ΑΠΟΣΥΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΕΛΑΦΡΩΣ. ΜΟΛΙΣ ΚΡΥΩΣΕΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ. ΕΠΕΙΤΑ ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΟΥΣ ΚΡΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΣ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ. ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΥΤΟΥ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ Τ'ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΧΤΥΠΗΜΕΝΑ ΜΑΡΕΓΚΑ. ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗ ΒΑΝΙΛΕΤΑ. ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ (ΚΑΤΑ ΠΛΑΤΟΣ) ΤΑ ΒΟΥΤΥΡΩΝΟΥΜΕ ΕΝΑ-ΕΝΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ 3 ΦΥΛΛΑ ΤΟ ΕΝΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΑΛΛΟ. ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ 3-4 "ΓΕΜΑΤΕΣ" ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ . ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΚΑΙ ΤΥΛΙΓΟΥΜΕ ΣΕ ΡΟΛΟ. ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΦΥΛΛΑ. ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΡΟΛΑ ΣΤΟ ΤΑΨΙ, Τ'ΑΛΕΙΦΟΥΜΕ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ "ΡΑΝΤΙΖΟΥΜΕ" ΜΕ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ. ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 200 ΒΑΘΜΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ "ΡΟΔΙΣΕΙ" ΚΑΛΑ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΓΙΑ 1 ΩΡΑ. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΨΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΑ 5ΛΕΠΤΑ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΩ ΦΥΛΛΑ ΤΡΑΓΑΝΑ. ΟΣΟ ΤΟ ΓΛΥΚΑΚΙ ΜΑΣ ΨΗΝΕΤΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΖΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ. ΑΡΧΙΚΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ Η ΖΑΧΑΡΗ ΚΙ ΕΠΕΙΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ 1-2 ΒΡΑΣΕΙΣ. ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ. ΜΟΛΙΣ ΒΓΕΙ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΓΙΑ 3ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΥΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ. ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ "ΠΙΟΥΝ" ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΚΡΥΩΣΟΥΝ ΕΛΑΦΡΩΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ!!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!! emoticon heart

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου