Υλικά
1 χταποδακι ενάμιση κιλό περιπου
3 πατάτες κομμένες σε μπουκιές μεγάλες
2 καρότα κομμενα ροδέλες
1 μικρό ξερό κρεμμύδι κομμένο για σαλάτα
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμενο
1 μικρή σφιχτή ντομάτα κομμένη ή λίγα ντοματινια
Λίγη ρόκα χοντροκομμενη.
Λίγες ελιές κομμένες ροδέλες
Λίγο κάπαρη
Ελαιόλαδο
Ξύδι
Ρίγανη
Αλατοπίπερο.
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες μαζί με τα καρότα για 15 λεπτά περίπου όχι να λιώσουν. Αφήνουμε να κρυωσουν και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι να βράσει με μερικά λαχανικά όπως: (καρότο, σελερι, 2 σκελίδες σκόρδο.,φύλλα δάφνης, 1 ξερό κρεμμύδι ολόκληρο.) Βάζετε ελάχιστο νερό ή και καθόλου γιατί το χταπόδι όταν αρχίσει να βράζει θα βγάλει τα δικά του υγρά. Σιγοβραζετε για 45' με 50 'λεπτά μέχρι να μαλακωσει.
Βγαζετε από την κατσαρόλα και αφήνετε να κρυώσει. Κόβουμε σε ροδέλες αναμιγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας και ανακατεύουμε πριν σερβίρουμε.
#συνταγολογeιο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου