Υλικά
100. γρ. Φακές.
100 γρ πληγουρι.
1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
Μισό αγκουρακι ψιλοκομμένο.
1 μικρή ντομάτα κομμένη καρέ.
1 πρασινη πιπερια ψιλοκομμένη.
1 κ.σ μαιδανο ψιλοκομμενο.
1 κ.σ δυοσμο ψιλοκομμενο.
1 καρότο κομμένο σε ροδελες.
Λιγο ελαιόλαδο.
Λιγο ξυδι μπαλσάμικο.
Εκτέλεση.
Βραζουμε τις φακές μαζί με το καρότο, για περίπου είκοσι με είκοσιπεντε λεπτά περίπου,δεν θέλουμε να λιώσουν. Στραγγίζουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσουν. Βράζουμε και το πληγουρι για δέκα λεπτά να μαλακώσει, και το κρυώνουμε ριχνωντας νερό από τη βρύση. Αφήνουμε να στραγγίξει και αυτό. Αναμιγνύουμε σε ένα σκεύος το πληγουρι με τις φακές, και τα ψιλοκομμένα λαχανικά,και μυρωδικά. Αλατοπιπερώνουμε, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, και το μπαλσάμικο.
#συνταγολογeιο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου