Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021
#συνταγολογeιο //Χοιρινές μπριζολες με μανιτάρια και σκόρδο
Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021
#συνταγολογeιο //Ζεστή Σοκολάτα ρόφημα
Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021
#συνταγολογeιο //Σεφταλιες κυπριακές
Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021
#συνταγολογeιο //Pancakes
Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021
#συνταγολογeιο //Παστίτσιο
#συνταγολογeιο //Σοκολατοπιτα με Γλάσο
Υλικά
300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
250 γρ. βούτυρο
140 γρ. ζάχαρη
5 αβγά(σε θερμοκρασία δωματίου)
2 κ.σ. αλεύρι
2 κ.σ. κονιάκ
εκτέλεση
Κοβετε σε μικρά κομμάτια και λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα, το βούτυρο και τη ζάχαρη Χτυπάτε στο μίξερ με το σύρμα τα αβγά μέχρι να αφρατέψουν και να φουσκωσουν καλά. Έπειτα, προσθέτετε στα αφρατεμένα αβγά το αλεύρι και χτυπάτε για λίγο ακόμα μέχρι να ενσωματωθεί. Σε ένα μπολ αδειάζετε το μείγμα της σοκολάτας, το μείγμα των αβγών και το κονιάκ, και ανακατεύετε με το σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αδειάζετε το νέο μείγμα σε ταψί στο οποίο έχετε στρώσει λαδόκολλα, φροντίζοντας να καλύπτει και τα πλαϊνά. Τοποθετείτε το ταψί σε μια μεγαλυτερη λαμαρίνα και τη γεμίζετε νερό (ψήσιμο σε μπεν Μαρί λέγεται αυτό) Ψήνετε στους 180° C για 25 λεπτά περίπου. Μόλις κρυώσει τοποθετείτε στην επιφάνεια του γλυκού έναν δίσκο, αναποδογυρίζετε και βγάζετε τη λαδόκολλα .
Γλάσο σοκολάτας
Υλικά
300 ml γάλα
300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
50 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολακι βαζετε το γάλα, το βούτυρο, και την κουβερτούρα ψιλοκομμένη σε μέτρια φωτιά και ανακατεβετε με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει Και να γυαλίσει το μείγμα. Περιχυνετε με το γλασο το κέικ αφηνετε να σταθεί και κοβετε το γλυκό. Αν θέλετε πασπαλίζετε με τρούφα ή τριμμένη κουβερτούρα.
@συνταγολογeιο
Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021
#συνταγολογeιο //Τορτελινια Με κρέμα
#συνταγολογeιο //Χοιρινές σπαλομπριζολες στα κάρβουνα
Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021
#συνταγολογeιο //Κέικ κίτρινης κολοκύθας.
#συνταγολογeιο //Κοτοπουλο κοκκινιστό με πένες ολικής
Υλικά
1 μικρό κοτόπουλο, περίπου ενάμιση κιλό κομμένο σε κομμάτια
Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουτι ντοματακια ψιλοκομμένα
1 κ.σ ντοματοπελτέ
1 φύλλο δάφνης
2 - 3 σπόρους Μπαχάρι.
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λιγο μπούκοβο καυτερό
Μισό κ.γ ζάχαρη
1 πακέτο πένες ολικής άλεσης
Εκτέλεση :
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κομμάτια κοτόπουλου για περίπου 4 - 5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές. Τα βγάζουμε σε μια πιατέλα.
Στην ίδια κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι για λίγο , μέχρι να μαλακώσει Προσθέτουμε το σκόρδο, τις πιπεριές, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Προσθέτουμε στην κατσαρολα και τον ντοματοπελτέ ανακατεύουμε ελαφρά να βγάλει αρώματα, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τη δάφνη, το μπαχαρι, το κοτόπουλο, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, μπούκοβο, και ένα λίτρο νερό περίπου και ανακατεύουμε απαλά, μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να κοχλάζει. Τότε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.
Λιγο πριν είναι ετοιμο το κοτόπουλο ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις πένες συμπληρωνουμε λίγο ζεστό νερό ακόμα, (μην το φοβηθείτε θα το ρουφηξουν τα ζυμαρικά) δοκιμάζουμε για αλάτι και βράζουμε τα ζυμαρικά μέσα στη σάλτσα σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου γύρω στα 10 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμενο πιπερι και τριμμένο τυράκι.
#συνταγολογeιο //Σάλτσα Λαδολέμονο
Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021
#συνταγολογeιο //Κοτοπούλο κοντοσούβλι στο φουρνο με πατατες.
#συνταγολογeιο //Σουφλέ Σοκολάτας.
Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021
#συνταγολογeιο //ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ
Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021
#συνταγολογeιο //Γαυροκεφτεδες
ΥΛΙΚΑ
Μισό κιλό γαύρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ντομάτα ψιλοκομμένη καρέ χωρίς ζουμιά
2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο και μουλιασμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κλωνάρια δυόσμο ψιλοκομμένο
1/2 κουτ.γλ ξερή ρίγανη
2 κουτ. σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
2 με 3 κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)
λίγο καλαμποκάλευρο για το πανάρισμα ή ψιλό σιμιγδάλι.
#συνταγολογeιο //Μπιφτέκι Γεμιστό Κοτοπούλο.
Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021
#συνταγολογeιο//Burger σπιτικά.
Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021
#συνταγολογeιο //Πηχτή. Το απόλυτο συνοδευτικό της ρακής.
ΠΗΧΤΗ
Υλικα:
2 ποδια μοσχαρισια η΄χοιρινά
1 κρεμμυδι ολοκληρο καθαρισμενο
5 σκελιδες σκόρδο ολοκληρες
1κλαρακι σελερι
1καροτο καθαρισμενο
2-3 σπορους μπαχαρι
Μισό κ.γ κιμινο
2-3 δαφνοφυλλα
½ ποτηρι ξυδι
2 λεμονια το χυμο τους
10 σπορους ολοκληρου πιπεριου
4 μικρα αγγουρακια τουρσι
1κ.σ.μαιδανο ψιλοκομμενο η΄ανηθο
Αλάτι-πιπέρι
Εκτελεση:
Πλενετε τα ποδια και τα βαζετε σε μια κατσαρολα να βραζουν.Αφηνετε για δεκα λεπτα ,και αδειαζετε το νερο.Πλενετε παλι τα ποδια και τα βαζετε να βρασουν παλι σε καθαρο νερο.Προσθετετε στην κατσαρολα το κρεμμυδι ολοκληρο τις 4 σκελιδες σκορδου ολοκληρες,το ξυδι, και το λεμονιΑφηνετε να σιγοβραζουν για καμια ωρα περιπου μεχρι που να δειτε το κρεας να βγαινει ευκολα από το κοκαλο.Βγαζετε από την κατσαρολα τα ποδαρακια (το ζωμο δεν τον πεταμε)αφαιρειτε το κρεας από τα κοκαλα το ψιλοκοβετε και το ξαναβαζετε στην κατσαρολα.Ψιλοκοβετε το καροτο,το σελερι,τα αγγουρακια τουρσι,την σκελίδα σκορδου,και τα ριχνετε και αυτά στην κατσαρολα.Τα ολοκληρα σκορδα και κρεμμυδι που ειχαμε βαλει στη αρχη τα πεταμε.Προσθετουμε στην κατσαρολα τα μπαχαρικα και τα υπολοιπα υλικα και σιγοβραζουμε για δεκαπεντε με 20 λεπτά ακομα.Αποσυρουμε από τη φωτιά, πετάμε σπόρια πιπέρι.,φύλλα δαφνης και αδειαζουμε το μειγμα σε μια φορμα του κεικ.Αφηνουμε να κρυωσει,και τη βαζουμε στο ψυγειο μεχρι την επομενη οπου θα εχει πηξει.Γυριζουμε αναποδα τη φορμα πανω σε μια πιατελα και ξεφορμαρουμε.
Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε να βράσει μαζί με τα ποδαράκια λίγο κρέας χοιρινό για πιο χορταστικό. Συνοδέψτε με κρασάκι ουζάκι τσίπουρακι.
@συνταγολογeιο