Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

ελιές τσακιστες

ΤΣΑΚΙΣΤΕΣ ΕΛΙΈΣ

ΑΥΤΉ ΤΗΝ ΕΠΟΧΉ ΜΑΖΕΎΟΥΜΕ ΠΡΆΣΙΝΕΣ ΕΛΙΈΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΣ ΚΆΝΟΥΜΕ ΤΣΑΚΙΣΤΕΣ

Τις πλένουμε και με μια Πετρούλα τις σπάμε ελαφριά.
Τις βάζουμε σε μια λεκάνη με πολύ νερό και λεμόνι.
Αλλάζουμε το νερό τους 2 φορές την ημέρα , κάθε φορά βάζουμε το χυμό από 1 λεμόνι

Το λεμόνι το βάζουμε για να μην μαυρίσουν

Γύρω στις 10 μέρες έχει γλυκανει η ελιά και είναι έτοιμη για φάγωμα

Τους βάζουμε λεμόνι, αλάτι

Όταν θέλουμε να τις διατηρήσουμε για πολύ καιρό τις βάζουμε στο μπουκάλι με λεμόνι και δεν αλλάζουμε συχνά το νερό.

Giannis Artemis Peteinarakis‎-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου