Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020

Λαχανοντολμαδες

Υλικα
1 λάχανο άσπρο 
500 γραμ.κιμα μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ξερό στον τρίφτη 
1 κρεμυδακι φρέσκο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη 
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο 
Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
1 κουπα ρυζι καρολινα
1 φλιτζανακι λάδι (για την γεμιση)
Αλατι,πιπερι.
Εκτέλεση 
Ανακατευουμε ολα τα παραπανω υλικά καλά σε μια μπασινα. 
Βάζουμε σε κατσαρόλα νερό να βράζει και ζεματαμε το λαχανο να μαλακωσει. βγαζουμε τα φύλλα ένα ένα να μη σπάσουν, ,κόβουμε και πεταμε τα σκληρά κοτσάνια. Βαζουμε με το κουτάλι γέμιση στο κάθε φύλλο και τυλιγουμε κυλινδρικα. 
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα λιγο νερο και λιγο ελαιόλαδο,στρωνουμε μια σειρα φύλλα απο το λάχανο, λίγες φέτες λεμόνι, κοτσάνια από άνηθο, μαιδανο, λιγα κλαρακια σέλινο, και αραδιαζουμε τους  ντολμαδες μας κολλητά τον εναν στον αλλον.
Συμπληρωνουμε νερό να σκεπαστουν, λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι λίγο λεμόνι και κλείστε την χύτρα για 20 λεπτα οχι παραπάνω.(αν τα κανετε σε κατσαρόλα σκεπάζετε με χοντρό πιάτο απο πανω να τους πατάει και Βράζετε μέχρι να μαλακωσουν).
Οταν ειναι ετοιμοι τοτε καντε αυγολεμονο
ΥΛΙΚΑ 
2 αυγα
1 λεμονι μεγάλο
1,5 κουταλια κορν φλαουρ
Χτυπηστε πρωτα τα ασπραδια μετα ενωστε τους κροκους και χτυπηστε καλα,ρίξτε και το κορν φλαουρ χτυπηστε λιγο ακομη και μετα παρτε λιγο ζεστο ζωμο απο το φαγητο και αυγοκοψτε κανονικα,αφηστε λιγα λεπτα να βρασει το φαγητο με το συγολεμονο να πηξει, κουνώντας με τα χέρια μας την κατσαρόλα δεξιά και αριστερά να πάει παντού το αυγολεμονο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου