Υλικά για 4 άτομα
- 4 μεγάλες φέτες σολομού καθαρισμένες, περίπου 200-250 γρ. η κάθε μία
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- χυμό και ξύσμα από μισό λεμόνι
- 70 ml vodka
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε τις φέτες του σολομού. Σε ένα μεγάλο τηγάνι τις σοτάρουμε με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά έως ότου ροδίσουν εξωτερικά και από τις δύο πλευρές και τις βγάζουμε σε ένα πιάτο. Όσο παραμένουν στο πιάτο μέχρι να ετοιμαστεί η σάλτσα συνεχίζουν να ψήνονται και εσωτερικά, γι’ αυτό μην σας απασχολεί ότι μπορεί να μείνουν ωμοί!
Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, για να αρχίσουμε να κάνουμε τη σάλτσα. Μόλις μαραθεί, προσθέτουμε τη βότκα και με μια ξύλινη σπάτουλα ξύνουμε τον πάτο του σκεύους (εκεί είναι όλη η γεύση). Αφήνουμε τη βότκα να εξατμιστεί και έπειτα προσθέτουμε τον άνηθο, το χυμό και το ξύσμα από το μισό λεμόνι. Τέλος, λίγο πριν βγάλουμε από τη φωτιά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις δημιουργηθούν οι πρώτες μπουρμπουλήθρες αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε το ψάρι μας με τη σάλτσα.
Με την ίδια σάλτσα περιχύνουμε ζεστές βραστές πατάτες κομμένες σε κομμάτια και φτιάχνουμε την πιο ταιριαστή πατατοσαλάτα για αυτό το πιάτο!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου