Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ

Μεσογειακη σαλατα με τυρι και ελιες

ΥΛΙΚΑ

  • 1/3 μεσογειακό ψωμί
  • 1/2 iceberg
  • 1 ποτήρι τοματάκια κοκτέιλ
  • 1 φρέσκο αγγουράκι
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι
  • 1/2 ποτήρι μαύρες ελιές
  • 100 g τυρί (π.χ. φέτα)
  • 1 κουτ. του γλυκού μυρωδικά
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • ελαιόλαδο
  • Κόβετε το ψωμί σε κύβους, το βάζετε σε ένα μπολ, ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά. Στη συνέχεια ρίχνετε τα κομματάκια σε ένα καυτό και στεγνό τηγάνι και ανακατεύοντας, τηγανίζετε το ψωμί, μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά. Πλένετε το μαρούλι, το στεγνώνετε και το κόβετε σε μικρότερα κομμάτια. Τα βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ. Αφού κόψετε τις ελιές στη μέση, το αγγουράκι σε κύβους, το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και τα τοματάκια σε τέσσερα μέρη, τα προσθέτετε στη σαλάτα. Θρυμματίζετε το τυρί με τα χέρια σας και το ρίχνετε στη σαλάτα. Αναμειγνύετε τα μυρωδικά με 4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο. Περιχύνετε τη σαλάτα με την έτοιμη σάλτσα σας. Αλατοπιπερώνετε όσο θέλετε. Στο τέλος προσθέστε τα κρουτόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου