Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Πράσινη σαλάτα με κράνμπερι και μοτσαρέλα


Πράσινη σαλάτα με κράνμπερι και μοτσαρέλα

Υλικά:

• 250γρ. διάφορες πράσινες σαλάτες
• 1/2 πορτοκάλι σαγκουίνι 
• 2 κουταλιές σπόρους όπως ηλιόσποροι κλπ
• 2 κουταλιές αποξηραμένο κράνμπερι 
• 1/2 καθαρισμένο ρόδι
• 100 γρ. μοτσαρέλα με χαμηλά λιπαρά κομμένη σε κυβάκια

ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣ
• ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι 
• 1 κουταλιά καστανή ζάχαρη
• χυμός από 1 πορτοκάλι
• 1 κουταλιά μουστάρδα
• 1 κουταλάκι κρέμα βαλσαμικού
• λίγο αλάτι

Εκτέλεση:

1) Στραγγίζετε και κόβετε όλα τα λαχανικά σε μπολ. 
2) Προσθέτετε το πορτοκαλι, τους σπόρους, το κράνμπερι, το ρόδι και 

τη μοτσαρέλα.
3) Για τη σος: Σε ένα μπρίκι βάζετε το χυμό πορτοκαλιού με τη ζάχαρη και σε

 χαμηλή φωτιά την συμπυκνώνετε. Αφήνετε να κρυώσει. 
4) Προσθέτετε το ξύσμα, τη μουστάρδα, το βαλσάμικο και το αλάτι και ανακατεύετε.

 Προσθέτετε το λάδι και με το σύρμα χτυπάτε να πυκνώσει. 
5) Περιχύνετε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και σερβίρετε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου