Καλοκαιρινή σαλάτα
Υλικά:
• 4 μεσαίες βρασμένες και καθαρισμένες γαρίδες
• 4 χτένια
• 4 κυδώνια
• 4 μύδια
• μαρούλι ψιλοκομμένο
• 3-4 ελιές χωρίς κουκούτσι κομμένες σε ροδέλες
• 1 κουταλιά της σούπας κάππαρη
• 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
• 3 κουταλιές λαδολέμονο
• ½ φλιτζάνι του τσαγιού λιαστό κρασί
• ½ σκελίδα σκόρδο λιωμένη
• λίγο αλάτι
Εκτέλεση:
1. Καθαρίζετε τα μύδια, τα χτένια και τα κυδώνια και τα αχνίζετε με
το κρασί για 2-3 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτετε το μαρούλι, τις γαρίδες και τα ανοιγμένα όστρακα.
3. Χτυπάτε το λαδολέμονο, τη μουστάρδα, το αλάτι και το σκόρδο και το
ανακατεύετε με τις ελιές και την κάππαρη. Έπειτα τα περιχύνετε στη σαλάτα και
σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου