Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Κοτόπουλο γεμιστό με φέτα και λιαστές τομάτες

photo
Κοτόπουλο γεμιστό με φέτα και λιαστές τομάτες
Υλικα για 4 ατομα
4 στήθη φιλέτο κοτόπουλο των 220 γρμ το καθένα
2 κούπες νερο
½ κούπα λιαστές τάματος χωρίς λάδι
½ κούπα τυρί φέτα (60 γρμ)
2 κουταλάκια φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι φρέσκια ρίγανη
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη,
αλάτι και φρεσκοτριμμενο πιπέρι,
2 κουταλάκια βούτυρο,
½ κουταλάκι ξύσμα λεμονιού,
1/4 κούπας ζωμό κοτόπουλο,
αλουμινόχαρτο
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 220 βαθμούς.
Σε ένα κατσαρολάκι βράζεις το νερό και το κατεβάζεις από τη φωτιά. Προσθέτεις τις λιαστές τομάτες και τις αφήνεις να μαλακώσουν για 5 λεπτά.
Σουρώνεις και ψιλοκόβεις τις τομάτες σε λωρίδες.
Σε ένα μπολ ανακατεύεις τις τομάτες, τη φέτα, το βασιλικό, τη ρίγανη, το σκόρδο και λίγο πιπέρι σε μια ωραία πάστα.
Αλατοπιπερώνεις τα φιλέτα και τα κόβεις με ένα μαχαίρι στη μέση για να δημιουργήσεις μια τσέπη. Γεμίζεις την τσέπη με την πάστα τυριού που έφτιαξες προηγουμένως.
Κόβεις 4 κομμάτια αλουμινόχαρτο, και βάζεις σε κάθε κομμάτι ½ κουταλάκι βούτυρο. Τοποθετείς πάνω στο βούτυρο από ένα φιλέτο, πασπαλίζεις με ξύσμα λεμονιού και 1 κουταλιά ζωμό κοτόπουλου. Τυλίγεις καλά το κάθε φιλέτο με το αλουμινόχαρτο σε πακέτο. Βάζεις τα πακέτα σε πυρίμαχο ταψί και ψήνεις  για 20 λεπτά στους 220 βαθμούς. Βγάζεις τα πακέτα από το φούρνο μόλις ψηθούν και τα αφήνεις να σταθούν για 5 λεπτά. Μετά ανοίγεις τα πακέτα προσεχτικά και κόβεις τα φιλέτα σε φέτες. Αν θέλεις τα γαρνίρεις με επιπλέον φρέσκο βασιλικό. Σερβίρεις αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου