ΥΛΙΚΑ
1 ½ φλιτζάνι φλιτζάνια (του τσαγιού) χοντρό σιμιγδάλι
1 φλιτζάνι φλιτζάνια (του τσαγιού) ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες ή μαστίχα Χίου (κοπανισμένη)
Μισή κούπα ασπρισμένα αμύγδαλα
1 γιαούρτι
1 ποτήρι νερό
1 κουταλάκι σόδα
60 γραμμ. βούτυρο λιωμένο
Για το σιρόπι
1 ¼ φλιτζάνια φλιτζάνια (του τσαγιού) νερό
2 φλιτζάνια (του τσαγιού) ζάχαρη
2 κουταλιές χυμός λεμονιού
Διαδικασία
• Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα μαζί τα υλικά, μέχρι να υγραθεί καλά το σιμιγδάλι
• Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο ταψάκι
• Αφήνουμε τα σταθεί 2-3 ώρες, ώστε να φουσκώσει το σιμιγδάλι
• Ψήνουμε το γλύκισμα στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά, ώστε να ροδίσει καλά η επιφάνεια
• Στη συνέχεια, βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα υλικά για το σιρόπι όλα μαζί και τα βράζουμε για 5 λεπτά
• Μόλις βγάλουμε το γλύκισμα από το φούρνο αλείφουμε την επιφάνειά του με βούτυρο, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο
• Μετά περιχύνουμε το γλύκισμα με το σιρόπι (αφού πρώτα έχει κρυώσει), κουταλιά-κουταλιά
• Τονίζεται ότι το ένα (γλυκό ή σιρόπι) πρέπει να είναι ζεστό και το άλλο κρύο. Αυτό το διαλέγουμε εμείς
• Στολίζουμε με κομμάτια αμύγδαλο
• Αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει καλά πριν το σερβίρισμα
1 ½ φλιτζάνι φλιτζάνια (του τσαγιού) χοντρό σιμιγδάλι
1 φλιτζάνι φλιτζάνια (του τσαγιού) ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες ή μαστίχα Χίου (κοπανισμένη)
Μισή κούπα ασπρισμένα αμύγδαλα
1 γιαούρτι
1 ποτήρι νερό
1 κουταλάκι σόδα
60 γραμμ. βούτυρο λιωμένο
Για το σιρόπι
1 ¼ φλιτζάνια φλιτζάνια (του τσαγιού) νερό
2 φλιτζάνια (του τσαγιού) ζάχαρη
2 κουταλιές χυμός λεμονιού
Διαδικασία
• Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα μαζί τα υλικά, μέχρι να υγραθεί καλά το σιμιγδάλι
• Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο ταψάκι
• Αφήνουμε τα σταθεί 2-3 ώρες, ώστε να φουσκώσει το σιμιγδάλι
• Ψήνουμε το γλύκισμα στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά, ώστε να ροδίσει καλά η επιφάνεια
• Στη συνέχεια, βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα υλικά για το σιρόπι όλα μαζί και τα βράζουμε για 5 λεπτά
• Μόλις βγάλουμε το γλύκισμα από το φούρνο αλείφουμε την επιφάνειά του με βούτυρο, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο
• Μετά περιχύνουμε το γλύκισμα με το σιρόπι (αφού πρώτα έχει κρυώσει), κουταλιά-κουταλιά
• Τονίζεται ότι το ένα (γλυκό ή σιρόπι) πρέπει να είναι ζεστό και το άλλο κρύο. Αυτό το διαλέγουμε εμείς
• Στολίζουμε με κομμάτια αμύγδαλο
• Αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει καλά πριν το σερβίρισμα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου