Κριτσίνια με βούτυρο και σκόρδο
Υλικά:
Για τη ζύμη:
- 1 φλιτζάνι + 2 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό
- 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγιά σε σκόνη
- 2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
- 3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
- 1 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι χοντρό
- 3 φλιτζάνια αλεύρι για ψωμί
Για την επάλειψη:
- 3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
- 1/2 κουταλάκι αλάτι χοντρό
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μείγμα μυρωδικών
Εκτέλεση:
- Στο μπολ του μίξερ με το γάντζο ζύμης, ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη εκτός από αλεύρι. Σε χαμηλή ταχύτητα, σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι. Αυξάνουμε την ταχύτητα σε μέτρια και ζυμώνουμε για 7 λεπτά ή μέχρι να γίνει λεία και ελαστική.
- Βάζουμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ και καλύπτουμε με μια στεγνή πετσέτα. Το αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος, περίπου 1 1/2 ώρα.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 τμήματα. Ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης σε μπαστούνι. Βάζουμε τα μπαστούνια σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Και τα αφήνουμε να διπλασιαστούν σε μέγεθος, περίπου 1 ώρα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Ψήνουμε για περίπου 12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Εν τω μεταξύ, ανακατεύουμε το βούτυρο, το αλάτι και το σκόρδο σε σκόνη σε ένα μικρό μπολ. Αφαιρούμε από τον φούρνο τα κριτσίνια και αμέσως τα αλείφουμε με το μείγμα βούτυρου. Τα σερβίρουμε ζεστά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου