Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015



κρέμα Πατισερί ή κρέμα ζαχαροπλαστικής


Η κρέμα Πατισερί ή κρέμα ζαχαροπλαστικής  είναι ίσως το πιο βασικό ζαχαροπλαστικό παρασκεύασμα που έχει πάρα πολλές εφαρμογές. Ευτυχώς που είναι εύκολο να φτιαχτεί.
ΥΛΙΚΑ
• 1 ½ λ. γάλα
• 3 αυγά
• 8 Κσ αλεύρι, ή 8 κορν φλάουρ  ή οποιοδήποτε συνδυασμό από τις συνολικά 8 Κσ
• ½ κγλ Εκχύλισμα Βανίλιας ή 1 κάψουλα σκόνη
• 1 φλιτζάνι ζάχαρη (+, -, προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεστάνετε το γάλα και το άρωμα βανίλιας σε μια κατσαρόλα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τα δουλεύουμε με το σύρμα με πολύ δυνατά. Προσθέστε το αλεύρι. Πάρτε 1 φλιτζάνι από το ζεστό γάλα (όχι καυτό) και ρίξτε το στο μίγμα. Ανακατέψτε καλά και τώρα ξαναρίξτε το μείγμα των αυγών στην κατσαρόλα με το γάλα, ανακατεύοντας καλά . Μειώστε τη φωτιά και το αφήστε το  να βράσει για λίγο, ανακατεύοντας, μέχρι να γίνει μια πηχτή κρέμα. Μεταφέρετε την κρέμα σε ένα μεγάλο μπολ, καλύψτε την επιφάνεια με μεμβράνη  για την αποφυγή σχηματισμού κρούστας  και αφήστε το στην άκρη να κρυώσει και να σφίξει. Συνιστάται να προετοιμάσετε την κρέμα από την προηγούμενη ημέρα και αφήστε το μπολ μέσα στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου