Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Μανιταρόσουπα



Η λεπτή γεύση και η φρεσκάδα των μανιταριών συνδυάζεται με μια μικρή
 ποικιλία τυριών κι όλα μαζί μπαίνουν σε μια πίτα. Η συνταγή έρχεται από 
Γαλλία, αλλά με ορισμένες τροποποιήσεις έρχεται πιο κοντά στα ελληνικά γευστικά δεδομένα

Υλικά

500 γρ. μανιτάρια
250 γρ. τυρί Emmental
250 γρ. τυρί κασέρι ή γραβιέρα Μυτιλήνης
1 κρέμα γάλακτος 200 ml
1 φύλλο τύπου γαλλική σφολιάτα
2 αυγά
4 φέτες ζαμπόν ή βραστή γαλοπούλα
100 γρ. τυρί σε κρέμα

Εκτέλεση
  • Τρίβουμε τα τυριά.
  • Αλείφουμε το πυρέξ με βούτυρο και στρώνουμε το φύλλο σφολιάτας.
  • Τοποθετούμε μια στρώση ζαμπόν ή βραστή γαλοπούλα και ρίχνουμε
  •  τα 2/3 του τυριού.
  • Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και τα τσιγαρίζουμε.
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια στο πυρέξ και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
  • Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε την μανιταρόπιτα.
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 45 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου