Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015


ψητό Μπουτάκια κοτόπουλου

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:

  • 6 μεγάλα κόκαλα, δέρμα στους μηρούς κοτόπουλου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού Herbes de Provence
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 4 μεγάλα καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε κέρματα
  • 6 κόκκινες πατάτες, κομμένο σε κομμάτια μεγέθους δαγκωμάτων
  • 10 ουγκιές μανιτάρια, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες κατά το ήμισυ
  • 8-10 Cipollini κρεμμύδια, μικρό, αποφλοιωμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο, λιωμένες
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 2 κλωναράκια φρέσκο ​​δεντρολίβανο
  • αλάτι και πιπέρι

ΟΔΗΓΊΕΣ:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 375 ° F. Περίοδος το Μπουτάκια κοτόπουλου με αλάτι, πιπέρι και αποξηραμένα βότανα.
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε μηροί, πλευρά του δέρματος προς τα κάτω και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να γυρίζει χρυσό δέρμα και αρχίζει στα πατατάκια. Αφαιρέστε το κοτόπουλο από το τηγάνι και το αποθεματικό σε ένα πιάτο.
  3. Προσθέστε τα καρότα, πατάτες, μανιτάρια, κρεμμύδια και το σκόρδο στο τηγάνι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το κόκκινο κρασί στο τηγάνι. Μαγειρέψτε για λίγα λεπτά ή μέχρι το υγρό να αρχίσει να σιγοβράζει.
  4. Τοποθετήστε τα λαχανικά και το χυμό σε ένα βαθύ μεγάλο ταψί. Τοποθετήστε την πλευρά του δέρματος κοτόπουλου στην κορυφή των λαχανικών.
  5. Top κάθε κομμάτι του κοτόπουλου με μέρος της Rosemary κλαδάκι. Ψητό στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι το θερμόμετρο τοποθετείται στο κοτόπουλο καταχωρεί 165 βαθμούς.
  6. Περίοδος με αλάτι και πιπέρι. Σερβίρετε το κοτόπουλο με λαχανικά και σάλτσα κόκκινου κρασιού.
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου