ψητό Μπουτάκια κοτόπουλου
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:- 6 μεγάλα κόκαλα, δέρμα στους μηρούς κοτόπουλου
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 2 κουταλάκια του γλυκού Herbes de Provence
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 4 μεγάλα καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε κέρματα
- 6 κόκκινες πατάτες, κομμένο σε κομμάτια μεγέθους δαγκωμάτων
- 10 ουγκιές μανιτάρια, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες κατά το ήμισυ
- 8-10 Cipollini κρεμμύδια, μικρό, αποφλοιωμένες
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο, λιωμένες
- 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
- 2 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο
- αλάτι και πιπέρι
ΟΔΗΓΊΕΣ:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 375 ° F. Περίοδος το Μπουτάκια κοτόπουλου με αλάτι, πιπέρι και αποξηραμένα βότανα.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε μηροί, πλευρά του δέρματος προς τα κάτω και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να γυρίζει χρυσό δέρμα και αρχίζει στα πατατάκια. Αφαιρέστε το κοτόπουλο από το τηγάνι και το αποθεματικό σε ένα πιάτο.
- Προσθέστε τα καρότα, πατάτες, μανιτάρια, κρεμμύδια και το σκόρδο στο τηγάνι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το κόκκινο κρασί στο τηγάνι. Μαγειρέψτε για λίγα λεπτά ή μέχρι το υγρό να αρχίσει να σιγοβράζει.
- Τοποθετήστε τα λαχανικά και το χυμό σε ένα βαθύ μεγάλο ταψί. Τοποθετήστε την πλευρά του δέρματος κοτόπουλου στην κορυφή των λαχανικών.
- Top κάθε κομμάτι του κοτόπουλου με μέρος της Rosemary κλαδάκι. Ψητό στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι το θερμόμετρο τοποθετείται στο κοτόπουλο καταχωρεί 165 βαθμούς.
- Περίοδος με αλάτι και πιπέρι. Σερβίρετε το κοτόπουλο με λαχανικά και σάλτσα κόκκινου κρασιού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου