Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015



Κοτόπουλο με σάλτσα πορτοκάλι και κονιάκ



Υλικά για 4 άτομα

- 1 κοτόπουλο
- Λίγο κονιάκ
- 1 μεγάλο ποτήρι χυμό πορτοκάλι
- Ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση

1. Τεμαχίζουμε το κοτόπουλο στα τέσσερα, αλατοπιπερώνουμε και το χαράζουμε. Ανακατεύουμε το κονιάκ με τον χυμό πορτοκάλι και προσθέτουμε το ξύσμα. Αλείφουμε το κρέας με το μείγμα και προσθέτουμε λίγο στο ταψί.

2. Ψήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά στους 120 βαθμούς μέχρι να αποκτήσει μια κόκκινη κρούστα. Κάθε τόσο αλείφουμε το κρέας με το μείγμα πορτοκάλι-κονιάκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου