Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Προφιτερολ

ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ

ΥΛΙΚΑ
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
1/2 λίτρο γάλα
...
2 1/2 κουταλιές αλεύρι
200 ml ζάχαρη

1 βανίλια
4 κρόκοι αυγών
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη σου εάν θέλετε τα παίρνετε έτοιμα από το ζαχαροπλαστείο
1 κούπα νερό
1/2 κούπας βούτυρο
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι αλάτι
4 αυγά

ΥΛΙΚΑ
Για τη σοκολάτα
4 κουταλιές κακάο γεμάτες
1 κρόκο αυγού
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
4 κουταλιές γεμάτες αλεύρι
1 λίτρο γάλα
1 κουβερτούρα προαιρετικά
σαντιγί για το γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κρέμα ζαχαροπλαστικής
Βάζουμε το γάλα να βράσει.Προσθέτουμε τη ζάχαρη στους κρόκους αυγών και τους χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν.Ρίχνουμε τη βανίλια στο γάλα και προσθέτουμε το μείγμα με τους κρόκους και τη ζάχαρη ανακατεύοντας μόλις αρχίσει να βράζει το γάλα ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας γρήγορα μέχρι να πήξει.Την αφήνουμε να κρυώσει και πριν την χρησιμοποιήσουμε προσθέτουμε 3-4 κουταλιές σαντιγί.
Ζύμη σου
βάζουμε το νερό με το βούτυρο και το αλάτι σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά κι ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά ρίχνουμε το αλεύρι όλο με μιας κι ανακατεύουμε χτυπώντας γρήγορα με ξύλινο κουτάλι μέχρι η ζύμη να ξεχωρίζει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας 1 λεπτό περίπου.
αδειάζουμε τη ζύμη στο μίξερ και αφήνουμε να κρυώσει 3 λεπτά.Χτυπώντας με τον γάντζο ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά ώσπου να ενσωματωθούν σε μια λεία ζύμη.Βάζουμε τη ζύμη σε κορνέ χωρίς μύτη και βγάζουμε επάνω σε λαδόκολλα στο ταψί μέσα μπαλάκια μικρά.Ψήνουμε στους 220 βαθμούς 15-20 λεπτά και μετά στους 150 για άλλα 20-25 λεπτά.Τα βγάζουμε τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα γεμίζουμε με την κρέμα.
Σοκολάτα
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα τη ζάχαρη το αυγό και το κακάο κοσκινισμένο.Ανοίγουμε τη φωτιά για να αρχίσει να βράζει προσθέτουμε και το αλεύρι ανακατεύοντας μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε και την κουβερτούρα ανακατεύοντας συνέχεια για να μην κολλήσει .Μόλις αρχίσει και πήζει χαμηλώνουμε τη φωτιά .Όταν είναι έτοιμη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα γεμισμένα σου και ρίχνουμε τη σοκολάτα.Τα αφήνουμε να κρυώσουν και γαρνίρουμε με σαντιγί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου