Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Γλυκό του κουταλιού καρύδι
Υλικά:
1 κιλό καρύδια πράσινα (πρόκειται για τα καρύδια που δεν έχουν στεγνώσει και τα μαζεύουμε πρόωρα από τις καρυδιές)
1,5 κιλό ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
10-15 γαρύφαλλα
Λεμονόφλουδα
Χυμός ενός λεμονιού
Εκτέλεση :
Πλένουμε πολύ καλά τα πράσινα καρύδια. Τα τρυπάμε με δυο μαχαιριές. Τα βράζουμε για 10 λεπτά και επαναλαμβάνουμε αφού αλλάξουμε το νερό για άλλες δύο φορές για να ξεπικρίσουν. Κατόπιν, αφού τα στραγγίσουμε τα βάζουμε σε κρύο νερό για 24-30 ώρες ώρες. Αλλάζουμε συχνά το νερό μέχρι να ξεπικρίσουν. Τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά. 
Κατόπιν τα βράζουμε μαζί με τη ζάχαρη και τα μυρωδικά για 20 λεπτά περίπου και περιμένουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Μπορούμε να διατηρήσουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα για αρκετό καιρό. 
Καλή επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου