Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Τραγανιστά ψημένο σκόρδο φτερούγες
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
 2 φτερούγες κοτόπουλου
1 φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο 1 φλιτζάνι ζεστό σάλτσα, όπως το Texas Pete
1 κουταλιά της σούπας σε σκόνη σκόρδου 1 κουταλάκι του γλυκού πρόστιμο θαλασσινό αλάτ
ι 2 φλιτζάνια στιγμιαίου πουρέ νιφάδες πατάτας
Μαγειρική σπρέι μπλε τυρί ή Ranch (για το σερβίρισμα)
ΟΔΗΓΙΕΣ

: Ζεσταίνετε το φούρνο για να 425 βαθμούς. Ξεπλύνετε φτερούγες κοτόπουλου και στεγνώστε. Ελαφριά ντύστε ένα ή δύο φύλλα μπισκότων με το μαγείρεμα του ψεκασμού, έτσι ώστε να έχουν αρκετό χώρο για να ψήσει το κοτόπουλο σε ένα ενιαίο στρώμα. Χτυπάμε το βούτυρο αν θαλασσινό αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ μεσαίου ανάμειξη. Τοποθετήστε ξηρές νιφάδες πουρέ σε ένα άλλο μέτριο μπολ. Βουτήξτε κάθε πτέρυγα κοτόπουλο στο μείγμα της σάλτσας βουβάλια και, στη συνέχεια, παλτό σε πουρέ πατάτας νιφάδες. Τοποθετήστε στο ταψί με επικάλυψη. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο φτερούγες κοτόπουλου. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα ζεστό σάλτσα. Ψήστε για 40-45 λεπτά, ή μέχρι χυμοί σαφή. Αφήστε το να καθίσει για 3-4 λεπτά πριν από τη μεταφορά στο δίσκο σερβιρίσματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου