Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Μοσχαρι με κυδωνια

Μοσχάρι με κυδώνια :
  υλικά για 6-8 άτομα
2 κιλά μοσχαράκι γάλακτος ποντίκι κομμένο σε μερίδες
1 1/2 κιλό κυδώνια σφιχτά πλυμμένα και κομμένα στα 4 ...
2 ποτηράκια του κρασιού εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε κυβάκια
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
1 πρέζα ζάχαρη
2 ξυλάκια κανέλας
3-4 γαρίφαλα
4-5 ντομάτες κομμένες και χονδροκομμένες ή ενα κουτί κονκασέ
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια για 4-5 λεπτά σε μέτρια φωτιά . Προσθέτουμε το κρέας και συνεχιζουμε το τσιγάρισμα για ακομη 5-6 λεπτά ανακατεύοντας το συνεχώς ώστε να πάρει χρώμα και απο τις 2 πλευρές . Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ έπειτα απο 1-2 λεπτά προσθέτουμε το αλατοπίπερο τη ζάχαρη την κανέλα τα γαρίφαλα τις ντομάτες και το νερό τόσο όσο να καλύπτει το φαγητό . Σκεπάζουμε με το καπάκι χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για περίπου 45 λεπτά . Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε τα κυδώνια για 3-4 λεπτά . Μόλις το κρέας είναι έτοιμο , ρίχνουμε τα κυδώνια κουνάμε την κατσαρόλα κυκλικά να ανακατευτούν τα υλικά και αφήνουμε το φαγητό για ακομη 8-10 λεπτά στη φωτιά .
TIPS :
Δεν ξεφλουδάμε τα κυδώνια αλλά τα πλένουμε πολύ καλά
Όταν θα ρίξουμε τα κυδώνια στο φαγητό , φροντίζουμε το κρέας να μην έχει πολλά υγρά .
Τα κυδώνια δεν θέλουν πολύ βράσιμο , καθώς λιώνουν εύκολα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου