ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ
ΥΛΙΚΑ
Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ τους κρόκους, αλάτι, πιπέρι και λίγο ξύδι ή λεμόνι τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτετε το ηλιέλαιο σε λεπτή γραμμή με συνεχή ροή χτυπώντας με το σύρμα ώστε να αφομοιωθεί. Συνεχίστε με προσοχή μέχρι να έχετε μια δεμένη αφράτη σάλτσα.
ΣΗΜ.: Μπορείτε να βάλετε 10 γρ. μουστάρδα. Τα αυγά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου όχι κρύα. Η μαγιονέζα χρησιμοποιείται σαν βάση για πολλές ακόμη σάλτσες
- 1 lt ηλιέλαιο ή σπορέλαιο
- 5 κρόκοι αυγών
- αλάτι - πιπέρι λευκό
- ξύδι ή λεμόνι
Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ τους κρόκους, αλάτι, πιπέρι και λίγο ξύδι ή λεμόνι τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτετε το ηλιέλαιο σε λεπτή γραμμή με συνεχή ροή χτυπώντας με το σύρμα ώστε να αφομοιωθεί. Συνεχίστε με προσοχή μέχρι να έχετε μια δεμένη αφράτη σάλτσα.
ΣΗΜ.: Μπορείτε να βάλετε 10 γρ. μουστάρδα. Τα αυγά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου όχι κρύα. Η μαγιονέζα χρησιμοποιείται σαν βάση για πολλές ακόμη σάλτσες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου