Σάλτσα με μελάσα και μαυροδάφνη για ψητά στη σχάρα
Υλικά
2 φλιτζάνια χυμός ντομάτας
2 κουταλιές της σούπας μελάσα (ή μαύρη υγρή ζάχαρη που έχει μελάσα)
1/2 φλιτζάνι μαυροδάφνη
3 κουταλιές της σούπας σόγια σος
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
3 φέτες καπνιστό μπέικον πολύ ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας τριμμένο τζίντζερ (ή 1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη)
Αλάτι, κόκκινο πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ανακατεύετε καλά μέχρι να ενσωματωθεί η ζάχαρη/μελάσα στο μίγμα. Αφήνετε μέχρι να δείτε τη σάλτσα να αρχίζει να δένει και σβήνετε τη φωτιά. Αφήστε τη σάλτσα να κρυώσει. Για περισσότερη νοστιμιά στα ψητά σας αλείψτε τα με τη σάλτσα πριν τα βάλετε στη σχάρα και ρίξτε αρκετή από τη σάλτσα μόλις τα βγάλτε από τη σχάρα πριν τα σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου