Κρέμα λεμονιού
Χρησιμοποιούμε την κρέμα σε ψωμί, για να γεμίσουμε κέικ,
για τούρτες, τάρτες κ.λ.π.
Υλικά:
2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρμ. χυμό λεμόνι
ξύσμα από 3 μέτρια ζουμερά λεμόνια
260 γρμ. ζάχαρη
125 γραμμ. βούτυρο κομμένο κομματάκια, σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κουτ. γλ. κορν φλάουρ
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τα λεμόνια. Τα περνάμε από τον τρίφτη και παίρνουμε το ξύσμα. Τα στύβουμε, και κρατάμε 200 γρμ. χυμό.
Χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα, και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα. Προσθέτουμε το ξύσμα, το χυμό, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε με το σύρμα καλά, και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε ασταμάτητα για 10΄περίπου, έως ότου η κρέμα αρχίσει να πήζει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε να σιγοβράζει για 1΄ ανακατεύοντας συνεχώς. Την κατεβάζουμε από τη φωτιά, και γεμίζουμε τα αποστειρωμένα ζεστά βάζα με τη ζεστή κρέμα μέχρι πάνω, και κλείνουμε καλά τα βάζα. Τα αφήνουμε μέχρι να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου, και τα διατηρούμε στο ψυγείο για 1½ μήνα.
2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρμ. χυμό λεμόνι
ξύσμα από 3 μέτρια ζουμερά λεμόνια
260 γρμ. ζάχαρη
125 γραμμ. βούτυρο κομμένο κομματάκια, σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κουτ. γλ. κορν φλάουρ
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τα λεμόνια. Τα περνάμε από τον τρίφτη και παίρνουμε το ξύσμα. Τα στύβουμε, και κρατάμε 200 γρμ. χυμό.
Χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα, και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα. Προσθέτουμε το ξύσμα, το χυμό, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε με το σύρμα καλά, και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε ασταμάτητα για 10΄περίπου, έως ότου η κρέμα αρχίσει να πήζει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε να σιγοβράζει για 1΄ ανακατεύοντας συνεχώς. Την κατεβάζουμε από τη φωτιά, και γεμίζουμε τα αποστειρωμένα ζεστά βάζα με τη ζεστή κρέμα μέχρι πάνω, και κλείνουμε καλά τα βάζα. Τα αφήνουμε μέχρι να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου, και τα διατηρούμε στο ψυγείο για 1½ μήνα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου