Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021

#συνταγολογeιο //Καρυδόπιτα με σοκολάτα και γλασο

Υλικά 

220 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
60 γραμμάρια αλεύρι γενικής χρήσης
20 γραμμάρια μπέικιν (1 φακελάκι)
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 κ.γ. γαρύφαλο σε σκόνη
30 γραμμάρια κακάο
3 βανίλιες
8 αβγά
150 γραμμάρια ζάχαρη
130 γραμμάρια κουβερτούρα σε κομμάτια
60 γραμμάρια καλαμποκελαιο. 
200 γραμμάρια καρυδόψυχα χοντροκομμένη
1 κ.γ. Μαργαρίνη (για το άλειμμα του ταψιού)
Σιρόπι
500 γραμμάρια νερό 
500 γραμμάρια ζάχαρη
φλούδα απο 1/2 λεμόνι
2 κ.σ κονιάκ
χυμό από 1/2 λεμόνι
Για την επικάλυψη(γλασο
150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% 180 γραμμάρια κουβερτούρα.
Εκτελεση 
Στο μίξερ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν. Ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με το αλεύρι, τα μπαχαρικα, το κακάο, την κουβερτούρα ψιλοκομενη, τη βανίλια, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τα καρύδια. Τα προσθέτουμε στους κρόκους και ρίχνουμε το καλαμποκέλαιο. Ανακατεύουμε απαλά, να ενσωματωθούν τα υλικά, και προσθέτουμε στο μείγμα απαλά και τα ασπράδια τα οποία έχουμε χτυπήσει σε μαρέγκα. Απλώνουμε το μίγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς σε αέρα και αντίσταση για 45 λεπτά. Όταν κρυώσει η καρυδόπιτα βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 2 λεπτά. Τρυπάμε σε διάφορα σημεία την καρυδόπιτα και περιχύνουμε με το σιρόπι. Όταν κρυώσει ξανά ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και το ρίχνουμε στην τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και περιχύνουμε το γλυκό. Το βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί  κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με παγωτο εαν θελουμε
#συνταγολογeιο 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου