Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

#συνταγολογeιο //Μυδοπιλαφο

Υλικά 
1 κιλό φρέσκα μύδια
Μισό κιλό ρύζι τύπου Αμερικής 
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μικρή πιπεριά κέρατο πράσινη 
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 φλυτζανι χυμό ντομάτα
Μισό κ.γ κουρκουμα
1 ποτηρακι κρασί λευκό. 
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα φαρδυ τηγανι ζεσταινουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμυδι την πιπεριά, και το σκόρδο. Σοτάρουμε ελαφρά μέχρι να γυαλισουν και να μαλακωσουν. Ρίχνουμε στο τηγάνι και τα μύδια και σβήνουμε με το κρασί.
 Αφήνουμε να εξατμιστει το αλκοόλ και να ανοίξουν τα μύδια. Προσθέτουμε και το ρυζι και ανακατεύουμε. Τέλος ρίχνουμε στο τηγάνι και το χυμο ντομάτας, τον κουρκουμα, και το αλατοπιπερο. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε ζεστό νερό να σκεπάσει όλα τα υλικά. Χαμηλωνουμε τη φωτια και μαγειρευουμε για 17 με 20 λεπτά να μαγειρευτεί το ρυζι όχι να λασπωσει. Ελενχουμε το νερό κατά την διάρκεια αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο πάντα ζεστό. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμενο πιπερι και λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου