Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

#συνταγολογeιο //Μουστοκούλουρα Μαλακά

Υλικά 
1/2 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
1/2 κιλό αλεύρι μαλακό. 
•1 κούπα σπορέλαιο 
•1 κούπα πετιμέζι
•1/2 κούπα νερό 
•1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι. 
. 1 πορτοκάλι το ξύσμα του. 
•1 κούπα ζάχαρη 
. 1 φακελάκι ζάχαρη βανιλια πορτοκάλι. 
•1κ.σ. αμμωνία**
•1κ.σ. σόδα
•1κ.σ. μπέικιν παουντερ
•1/2κ.σ. κανέλα
•1/2κ.γ. γαρύφαλλο
Εκτέλεση 
Βάζουμε σε ένα μπολ το λάδι, το πετιμέζι, το νερό, την ζάχαρη,τη βανιλια, την κανέλα, το γαρίφαλο και με σύρμα τα ανακατεύουμε καλά να δυαλυθει η ζάχαρη και να ενωθούν τα υλικά. Διαλύουμε τη σόδα και την αμμωνία στο χυμό πορτοκαλιού και τα ρίχνουμε στο λάδι. Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι σταδιακά σιγά σιγά και ανακατεύουμε το μείγμα  μέχρι η ζύμη να πάρει όλο το αλεύρι.αφηνουμε την ζύμη 10'να σταθεί. Πλάθουμε τα κουλουράκια ότι σχήμα θέλουμε και τα απλώνουμε στο ταψί σε αντικολλητικο χαρτί.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου αέρα, για περίπου 15-20′ ανάλογα με το μέγεθός τους.
**ΥΓ. Εάν δεν σας αρέσει η γεύση της αμμωνίας μπορείτε να την αντικαταστήσετε με ένα φακελάκι μπέικιν παουντερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου