ΥΛΙΚΑ:
4-5 Μετρια κολοκυθακια
Λαδι για τηγανισμα
Λιγο αλευρι για αλευρωμα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ:
1 Κουτακι μπυρα(33ογρ.)να σκεπάσει το είναι στο ψυγείο κρύα.
2 φλυτζανια αλευρι περιπου
1κ.γ.μπεικιν παουντερ
1 αυγο
Λιγο αλάτι
Λιγο ασπρο πιπέρι
1 κ.σ ξύδι.
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατευουμε όλα τα υλικα μαζι ,ώστε να πετυχουμε ένα παχυρευστο χυλο.Ισως χρειαστειστε λιγο ακομα αλευρι το οποιο συμπληρώνετε.Αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα περίπου.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κοβουμε τα κολοκυθακια κατά μηκος σε λεπτες φετες.Τα αλατιζουμε ελαφρα και τα αφηνουμε σε ένα σουρωτηρι να βγαλουν τα υγρα τους.
Τα αλευρωνουμε,τα βουταμε στο κουρκουτι να καλυφθουν και τα βουταμε στο καυτο λαδι τηγανιζωντας μεχρι να ροδισουν.Τοποθετουμε σε αποροφητικο χαρτι να τραβηξει τα λαδια από το τηγανισμα και σερβιρουμε.
Μπορουμε να τα συνοδευσουμε με σκορδαλια δες(εδώ) η΄με ένα δροσερο ντιπ γιαουρτιου δες(εδώ) η΄το κλασικο μας παραδοσιακο τζατζικι δες(εδώ).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου