Γαριδομακαρονάδα
Υλικά:
500 γρ. μακαρόνια Νο6 (1 πακετο)ή λιγκουινι.
½ κιλο γαρίδες μετριο μεγεθος.
1 μικρό κρεμμύδι ξερο ψιλοκομμενο
500 γρ. μακαρόνια Νο6 (1 πακετο)ή λιγκουινι.
½ κιλο γαρίδες μετριο μεγεθος.
1 μικρό κρεμμύδι ξερο ψιλοκομμενο
½ πρασσο το λευκο ψιλοκομμενο
2 κρεμμυδακια φρεσκα (ασπρο) ψιλοκομμενα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμενες
2 κ. σ ελαιόλαδο
3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμενες
λιγο φρεσκο βασιλικο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμενες
2 κ. σ ελαιόλαδο
3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμενες
λιγο φρεσκο βασιλικο
½ κ.γ.μπουκοβο
Λίγη ζάχαρη
Αλάτι, πιπέρι
Λίγη ζάχαρη
Αλάτι, πιπέρι
1 σφηνακι ουζο
Εκτέλεση:
Βαζετε σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια να βράσουν 2 με τρία λεπτά λιγότερο από ότι λέει στη συσκευασία. Καθαριζετε τις γαριδες από τα κελυφη,και το εντερακι τους. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και προσθέτετε τις γαρίδες. Σοταρετε 3’-4΄ λεπτά,και από τις δύο πλευρές.Σβηνετε με το ουζο. Προσθέτετε τα κρεμμύδια, το πρασσο, και το σκόρδο και σοταρετε για 2 λεπτά ακόμη.
Βάζετε τις ντομάτες, το βασιλικό και αλατοπίπερο,τη ζαχαρη,το μπουκοβο. Βράζετε τη σάλτσα σε δυνατή φωτιά για μερικά λεπτά να δέσει. Στραγγίζετε τα μακαρόνια και τα ρίχνετε στη σάλτσα ανακατεύοντας καλά, και αφήστε να βράσουν στη σάλτσα ακόμα 2 με τρία λεπτά. Σερβίρετε με φρεσκοτριμμενο πιπέρι.
Εκτέλεση:
Βαζετε σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια να βράσουν 2 με τρία λεπτά λιγότερο από ότι λέει στη συσκευασία. Καθαριζετε τις γαριδες από τα κελυφη,και το εντερακι τους. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και προσθέτετε τις γαρίδες. Σοταρετε 3’-4΄ λεπτά,και από τις δύο πλευρές.Σβηνετε με το ουζο. Προσθέτετε τα κρεμμύδια, το πρασσο, και το σκόρδο και σοταρετε για 2 λεπτά ακόμη.
Βάζετε τις ντομάτες, το βασιλικό και αλατοπίπερο,τη ζαχαρη,το μπουκοβο. Βράζετε τη σάλτσα σε δυνατή φωτιά για μερικά λεπτά να δέσει. Στραγγίζετε τα μακαρόνια και τα ρίχνετε στη σάλτσα ανακατεύοντας καλά, και αφήστε να βράσουν στη σάλτσα ακόμα 2 με τρία λεπτά. Σερβίρετε με φρεσκοτριμμενο πιπέρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου