Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

#συνταγολογeιο //Ψαροσουπα.

ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ 


Υλικά 
1 κιλό περίπου ψάρι για σούπα. (σκόρπινα, ροφό) κ.λ.π
2 μέτριες Πατατες καθαρισμένες
2 Καρότα κομμένα σε ροδέλες
2 Κολοκυθάκια μέτρια.
2 Κρεμμύδια ξερά μεγάλα
2 - 3 κλαράκια σέλινο ή σελερι
1 μικρή ώριμη ντομάτα
2 φύλλα δάφνης
Αλάτι και πιπέρι
2 Λεμόνια το χυμό.
Ελαιόλαδο 

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε από τα λέπια και την κοιλιά το ψάρι. Πλένουμε καλά. Βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα, με λίγο ελαιόλαδο και λίγο αλάτι, και βράζουμε το ψάρι μαζί με ένα ολόκληρο κρεμμύδι για 15 με 20 λεπτά το πολύ.Ξαφριζουμε με μια κουτάλα αν χρειαστεί. Όταν μαλακώσει,το ψάρι, το τοποθετούμε σε πιατέλα και πετάμε το κρεμμύδι. Σουρώνουμε με ψιλή σιτα το ζωμό σε άλλη κατσαρόλα μην τυχόν έχει φύγει κάποιο κόκαλο από το ψάρι. . Κόβουμε τα καρότα, τα κολοκυθάκια. και τις πατάτες σε κύβους, το σέλινο σε χοντρά κομμάτια, ψιλοκόβουμε και το κρεμμύδι
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σωταρουμε το κρεμμυδι, το καροτο, και τις πατατες. Σωταρουμε τα υλικά 2 με 3 λεπτά απλά να γυαλίζουν. Προσθέτουμε στην κατσαρολα και το ζωμό από το ψάρι το σελερι, τα φύλλα δαφνης, αλατοπιπερο, και αφήνουμε να σιγοβράσει για δέκα λεπτά. Στο δεκάλεπτο προσθέτουμε και τα κολοκυθάκια, χαράζουμε και τη ντομάτα και προσθέτουμε και αυτή ολόκληρη στην κατσαρόλα. Συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα δέκα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά όχι όμως να λιώσουν.
Αφαιρούμε τα φύλλα δαφνης, τη ντομάτα, και καρυκευουμε τη σούπα. Προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού. 

Αφαιρούμε από το ψάρι τα κόκαλα προσεκτικά. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή με ξεχωριστά το ψάρι ή το βάζετε στο μπολ της σούπας όπως σας αρέσει. γαρνιρισμένο με το ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Αν θέλετε να κάνετε τη σούπα σας πηχτή - βελουτέ αλεθετε τα λαχανικά με το ραβδομπλεντερ, ή αν θέλετε πιο λίγο πηχτή σούπα περνάτε τα μισά λαχανικά στο μπλέντερ. 

#συνταγολογeιο 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου