Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

#συνταγολογeιο //Ζεστή Σαλάτα Ceasar's

Η διαφιορετικοτιτα σε αυτή τη σαλάτα από την κλασική Cesar είναι ότι εδώ το iceberg είναι ζεστό διότι το ψήνουμε περνώντας το από τη σχάρα. Δοκιμαστε το. 
Για τη σαλάτα
Υλικά για 2 σαλάτες 
1 iceberg
2 φιλέτα κοτόπουλο
6 φέτες μπέικον
Φλεικ παρμεζάνας. 
Για τα κρουτόν
Αν δεν έχετε έτοιμα ψημένα στο φούρνο, μπορείτε να ετοιμάσετε λίγα και στο τηγάνι με μπαγιάτικο ψωμί ή ψωμί του τόστ αφού λαδωσετε ελαφρά. 
Για το ντρέσινγκ
1/2 φλ. ελαιόλαδο
5 φιλέτα αντζούγιας
1 κ. σούπας μουστάρδα
1 φλ. μαγιονέζα
Πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο. 
Εκτέλεση :
Ανοίγουμε το φιλέτο κοτόπουλο κόβοντάς, για να γίνει πιο λεπτό. Το αλατοπιπερώνουμε και το αλείφουμε με λάδι.
Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ
Χτυπάμε καλά στο μούλτι το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τις αντζούγιες και το σκόρδο να λιώσουν. Ανακατεύουμε το μείγμα αυτό με την μαγιονέζα. Προσθέτουμε πιπέρι και το βάζουμε στο ψυγείο.
Εκτέλεση 
Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να γίνει από λίγο τραγανό ως εντελώς ξεροψημένο. Το βγάζουμε από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε δυνατή θερμοκρασία στο τηγανι ή στο γκριλ σοτάρουμε το κοτόπουλο έτσι ώστε να ψηθεί γρήγορα, και κόβουμε σε φέτες.
Κόβουμε το iceberg στη μέση ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο αλατοπιπερωνουμε και το βαζουμε στη σχάρα ή στο σχαροτηγανο. Ψήνουμε 3με 4 λεπτά να μαλακώσει ελαφρά και να ροδισει.
Συναρμολόγηση :
Βάζουμε στο μπολ της σαλάτας το iceberg και από πάνω το κοτόπουλο. Συνεχίζουμε με την παρμεζάνα,το μπέικον σπασμένο σε κομμάτια, τη σάλτσα, και τέλος το κρουτον ή ψωμάκια,και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου