Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

#συνταγολογeιο //Χοιρινό ρολό γεμιστό στο φούρνο.


Χοιρινό ρολό πεντανοστιμο!! 


Συστατικά
2 με2, 5 κιλά χοιρινη ή σπάλα ανοιγμένο
250 γρ. τυρί ρεγκάτο τριμμένο ή μπαστουνακια (η κεφαλοτύρι) 
2 κ.σ μουστάρδα
2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
Λίγο ελαιόλαδο
2 πιπεριές κέρατα κόκκινες πράσινες
1 μεγάλο καρότο.
1 ντομάτα κομμένη ροδέλες
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη. 


Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και απλώνουμε πάνω του το ελαιόλαδο, τη μουσταρδα,το σκόρδο, το καρότο, τα τυριά, τις φέτες ντομάτας,τις πιπεριές σε μπαστούνια. Διπλώνουμε το κρέας σε ρολό προσεκτικά σφιχτά με τα χέρια μας και  το δένουμε με σπαγγο παντού . Αλείψτε το ρολό εξωτερικά με ελάχιστο λαδάκι και αλάτι, πιπέρι, πάπρικα ή μίγμα μπαχαρικών
Το βάζουμε σε ταψί με νερό, το σκεπάζουμε με λαδόκολα και ψήνουμε στους 200°C για περίπου μια ώρα Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και βάζουμε (προαιρετικά) στο ταψι και πατάτες για να συνοδεύσουμε το κρέας και ψήνουμε για μια ακόμη ώρα να ροδίσει το κρέας και να ψηθούν οι πατάτες . Κόβουμε το ρολό σε στρογγυλές φέτες και σερβίρουμε.

@συνταγολογeιο

Συμβουλές
Μπορούμε να κρατήσουμε τα υγρά απο το κρέας,να τα σουρώσουμε σε ένα κατσαρολάκι να προσθέσουμε λίγο κρέμα γάλακτος,ή λίγο κορν φλάουρ να τα δώσουμε μία βράση και να τα δέσουμε. Ετσι μπορούμε να το σερβίρουμε με μια ωραία σάλτσα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου