Υλικά
Μισό κοτόπουλο κομμένο στη μέση.
1 πεκετο 250 γρ. Τορτελινια με τυρί.
1 κρεμμύδι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο.
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες.
2 καρότα, καθαρισμένα κομμένα σε ροδέλες
1 γλυκοπατάτα καθαρισμένη κομμένη σε μπουκιές.
1 πιπεριά πράσινη χονδροκομενη
1 πιπεριά τσίλι.
1 κολοκυθάκι κομμένο ροδέλες
2 μεγάλα κοτσάνια σελερι κομμένα.
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κ.γλ κουρκουμα.
1 λεμόνι το χυμό του.
Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λαδι και σοτάρουμε τα λαχανικά,οχι πάρα πολύ τρία τέσσερα λεπτά λίγο να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε και τον κουρκουμα και ανακατευουμε. Προσθέτουμε ζεστό νερό στην κατσαρολα ένα λίτρο περίπου αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε και το κοτόπουλό. Αφήνουμε να βράσει το φαγητό για περίπου μισή ώρα και βγάζουμε το κοτόπουλό. Ρίχνουμε στην κατσαρολα τα Τορτελινια και βράζουμε αλλά δέκα λεπτά περίπου. Ξεπσαχνιζουμε το κοτόπουλό το μαδαμε και λίγο πριν Σερβίρουμε το ρίχνουμε ξανά στην κατσαρολα μαζί με το χυμό λεμονιού.
Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε τα λαχανικά βελουτέ στο μπλέντερ και μετά να προσθεσετε τα ζυμαρικά.
Είναι πεντανόστιμη και πάρα πολύ υγιεινή και πολύ θρεπτική ειδικά το χειμώνα με τα κρύα και τις ιώσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου