Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

#συνταγολογeιο //Ψητό κοτόπουλο με πουρε γλυκοπατατας.

Ψητό κοτόπουλο συνοδευόμενο με υπέροχο βελούδινο πουρε γλυκοπατατας. 
Υλικά :
4 μπούτια κοτοπουλο 
1 λεμόνι το χυμο του
-1 φλυτζανι ελαιόλαδο
-1 κ.σ μουσταρδα
-2 σκελιδες σκόρδο κομμένες 
5 - 6 ντοματινια κομμένα στη μέση. 
1 κλαράκι φρεσκο δεντρολιβανο
Λίγο φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη 
-αλάτι-πιπέρι-ρίγανη-πάπρικα, καπνιστή, λίγα καρυ, λίγο κιμινο. 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μπασίνα βαζετε το ελαιόλαδο και τα υπόλοιπα υλικά της μαριναδας εκτός από τα ντοματινια.,και ανακατευετε να ενσωματωθούν. Βάζετε σε ένα μικρό ταψί τα μπούτια και τα περιχυνετε με τη μαρινάδα. Κάνετε ένα ελαφρύ μασάζ με τα χέρια σας να παει παντού σε όλο το κρέας. Ρίχνετε στο ταψι τα ντοματινια και ένα φλιτζάνι νερό και ψηνετε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για μια ώρα περίπου μέχρι να ροδισει το κρέας. Αφαιρούμε το κρέας από το ταψί σε μια πιατέλα και σουρώνουμε τη σάλτσα το ζωμό από το κοτόπουλό που είναι στο ταψι σε ένα μπολ για να το ενσωματωσουμε στον πουρε. 
Για τον πουρέ γλυκοπατάτας 
1κιλό περίπου γλυκοπατάτες
100 γρ. βούτυρο κομμάτια 
1 φλιτζάνι γάλα 
αλάτι, πιπέρι, λίγο κιμινο. 
Εκτέλεση 
Τυλίγουμε τις γλυκοπατάτες με αλουμινόχαρτο και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί,και ψήνουμε μαζί με το κοτόπουλό, στον ίδιο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν τελείως για μια ώρα. Τις καθαρίζουμε και τις αλέθουμε με το ειδικό εργαλείο μέσα σε ένα μπολ. 
Προσθέτουμε το βούτυρο, το γάλα και το αλατοπίπερο,το κιμινο, και το ζωμό από το κοτόπουλό 
Ανακατεύουμε απαλά 
Εάν ο πουρές έχει πολλά υγρά, τον τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά, ανακατεύοντάς τον συχνά. 
Σερβίρουμε το κρέας μαζί με τον πουρέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου