Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

#συνταγολογeιο //Γύρος χοιρινος σπιτικός.


ΓΥΡΟΣ  ΧΟΙΡΙΝΟΣ ΣΠΙΤΙΚΟΣ
Γύρος σπιτικός απ΄ τα χεράκια σας. Ιδανική συνταγή για  και ΄μεγαλα΄παιδια.Ολοι θα το λατρεψουν.
 ΥΛΙΚΑ:
 600γρ να χοιρινη πανσετα.
Μαριναδα :
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
½ ξερο κρεμμυδι για το μαγειρεμα
½  πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
½ κουτ. γλυκού αλάτι
½ κουτ. γλυκού παπρικα
½ κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
Λιγο ελαιόλαδο 
ρίγανη ξερή
θυμάρι ξερό
Για το σερβίρισμα :
1 ντομάτα σε φέτες 
Μισό κρεμμύδι 
Λιγο μαιδανο 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε  το κρέας και το τεμαχίζουμε σε λεπτές λωρίδες.
  Το βάζουμε σ΄ ένα μπολ μαζί με την πιπεριά και το ½ κεμμυδι Και τα υπολοιπα υλικα της μαριναδας, 
 (εκτόςτη ρίγανη και το θυμάρι ) και ανακατευουμε.   Αφήνουμε για 2 ώρες τουλάχιστον στο ψυγείο να μαριναριστει.
Σε ένα φαρδυ τηγανι ζεσταινουμε το ελαιόλαδο,και σε μετρια προς δυνατη φωτια σοταρουμε το κρεας να ψηθει και να ροδοκοκινισει.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνουμε τη ρίγανη και το θυμάρι.
Σερβίρουμε το γύρο με ψημενες  πίτουλες  και γαρνιρουμε  με  το κρεμμυδι και το μαιδανο τις ντοματες και λιγο τζατζικι*η΄ γιαουρτι.

!Μπορουμε να ψησουμε το κρεας στο φουρνο με τα ιδια γευστικα αποτελεσματα και να το ψιλοκοψουμε μετα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου