Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

#συνταγολογeιο //Τάρτα Κέικ με αρωματική κρέμα.

Υλικά 
Για τη ζύμη βάση 
400 γραμμάρια αλεύρι
100 γρ. Βούτυρο
150 γρ. ζάχαρη
1 αυγό
2 κρόκους αυγών
8 γρ μπεκιν παουντερ 
1 λεμόνι το ξυσμα του. 
Για την κρέμα
650 γρ γάλα φρέσκο πλήρες 
4 κρόκους αυγών
90 γρ. ζάχαρη
40 γρ. αλεύρι
1 ξύσμα λεμονιού
200 γραμμάρια κεράσι γλυκό του κουταλιού σε σιρόπι
Διακοσμηση:
 ζάχαρη άχνη

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
Ζεσταίνετε το  γάλα  με το  ξύσμα λεμονιού  χωρίς βράσιμο. Σε μια άλλη κατσαρόλα,  κτυπήστε τους  κρόκους των αυγών  με τη  ζάχαρη , προσθέστε το κοσκινισμένο αλεύρι λίγο κάθε φορά,  συνεχίζοντας να χτυπάτε  μέχρι το μείγμα να φουσκώσει και να είναι αφράτο. Προσθέστε και το γάλα στην κατσαρόλα με τους κρόκους.αφού σουρωσετε το ξυσμα λεμονιού. Βάλτε την κατσαρόλα στη φωτιά  και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά ενώ συνεχίζετε να ανακατεύετε μέχρι να πήξει η κρέμα. 
Αφαιρέστε  από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει, μεταφέρετε την κρέμα σε ένα μπολ, καλύψτε με μια μεμβράνη και αφήστε το να κρυώσει στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου. 
Προετοιμασία για τη ζύμη 
Σε ένα μπολ βάλτε το   κοσκινισμένο αλεύρι με το μπεκιν , τη  ζάχαρη,  το   κρύο βούτυρο σε μικρά κομμάτια, το  ξυσμα λεμονιού , το αυγό  και  τους δύο κρόκους. 
Δουλεύετε γρήγορα το μείγμα με τα χέρια σας έως ότου το μείγμα γίνει μία ζύμη που να τρίβετε σαν ψίχουλα.
Βούτυρωνετε και αλεύρωνετε μια στρογγυλή φόρμα κέικ με τσερκι με διάμετρο  20 εκατοστά . Τοποθετήστε τη μιση ψιχουλιαστη ζύμη κάτω στη φόρμα και στρώστε πατώντας καλά με ένα κουτάλι (με το πίσω μέρος του κουταλιού.) Απλώστε και ένα μέρος της υπόλοιπης ζύμη γύρω γύρω στο πλάι της φόρμας.
Βγάλτε την κρέμα από το ψυγείο, ρίξτε τη στη βάση και ισιώστε με μια σπάτουλα. Προσθέστε και τα κεράσια  πατώντας τα να βυθιστούν ελαφρά στην κρέμα
Καλύψτε την κρέμα με την υπόλοιπη ζύμη (τριφτή) που έχει μείνει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά.
Αφαιρέστε από το φούρνο, και αφήστε  να κρυώσει, πριν ξεφορμαρετε το κέικ. Βγάζετε το γλυκό από τη φόρμα και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου