Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2021

#συνταγολογειο //Συκώτι μοσχαρίσιο στη σχάρα.





 
Υλικά:
4 φέτες συκώτι μοσχαρίσιο
½ λίτρο γάλα 
Για το μαρινάρισμα:
αλάτι, πιπέρι ελαιόλαδο
Ρίγανη, πάπρικα καπνιστή. 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Με ένα μυτερο κοφτερο μαχαιρι αφαιρουμε οσο πιο πολλα νευρα από το συκωτι,και το χαραζουμε ελαφρά και από τις δύο πλευρές. (Το κάνουμε για να μην μαζεψει πανω στη σχαρα.) 



ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Βάζετε το συκώτι σε ένα μπολ με το γάλα και το αφήνετε τουλάχιστον για μισή ώρα στο ψυγείο. Το μαριναρισμα στο γαλα  εχει μεγαλη σημασία για το συκώτι, γιατί το απαλλάσει από τη  βαριά μυρωδιά που προέρχεται από το αίμα, χαλαρώνει τους ιστούς,και γινετε πιο τρυφερο. Στη συνέχεια,  το βγάζετε,  και το σκουπίζετε καλά με χάρτινη πετσέτα .Βάζετε τα υλικα της μαριναδας σε μια μπασινα και ανακατευετε να γινει σαν πάστα. Ρίχνετε μέσα το συκώτι και απλώνετε τη Μαριναδα παντού.


 Απλωνετε στο καυτο σχαροτηγανο.Ψηνετε 3΄με 4΄λεπτα από την κάθε πλευρα ( βεβαια και το ποσο χοντρες είναι  οι φετες)Δεν θελουμε να στεγνωσει και να ξεραθει το συκωτι.Πασπαλιζουμε με ριγανη και σερβιρουμε.Μπορειτε να το συνοδεψετε με τηγανιτες πατατες,πιλαφι,η πουρε πατατας.Επισης αν σας αρεσει το σκόρδο ψιλοκοψτε 1 σκελίδα σκόρδο και απλωστε πανω στο ψημενο συκώτι,ή μια κουταλια σκόρδοβούτυρο .Δοκιμαστε το!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου