ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ
ΥΛΙΚΑ
1 ποτηρι λαδι
½ ποτηρι ζαχαρη
½ ποτηρι χυμο πορτοκαλιου
1 φλυτζανι καρυδια κοπανισμενα
½ κιλο αλευρι ( η’ οσο παρει η ζυμη)
1 κ.σ κανελα
1 φλυτζανι κονιακ
2 κ.γ.μπεικιν παουντερ
1 πορτοκαλι το ξυσμα του
ΣΙΡΟΠΙ
1 ποτηρι ζαχαρη
1 ποτηρι μελι
½ ποτηρι νερο
1 φετα λεμονιου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βαζετε το λαδι με τη ζαχαρη,τη βανιλια,το ξυσμα,το χυμο του πορτοκαλιου,το κονιακ,και το χυμο του πορτοκαλιου,και ανακατευετε για λιγο.
Κοσκινιζετε το αλευρι και μαζι με το μπεικιν παουντερ,το ενσωματωνετε σιγα-σιγα,στο υγρο μειγμα,ανακατευωντας ,και κανωντας μια ζυμη μαλακη.
Πλαθετε μακροστενα μελομακαρονα και τα τοποθετειτε σε λαδωμενο ταψι.Ψηνετε για 20’ λεπτα στους 170 βαθμους.
Στο μεταξυ ετοιμαζετε το σιροπι και αφηνετε να κρυωσει.Βουτατε τα ζεστα μελομακαρονα στο κρυο σιροπι για μερικα δευτερολεπτα.Τα βγαζετε στην πιατελα και τα πασπαλιζετε με το τριμμενο καρυδι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου