Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

κουλουράκια πορτοκαλιού

Κουλουρακια μαλακα και αφράτα...
Υλικά 
2 αυγα
1 γιαουρτι
150 γραμ.ζαχαρη
150 γραμ.καλαμποκέλαιο
2 βανιλιες
1 κουταλακι ξύσμα πορτοκαλιου
1 φλιτζανακι χυμό πορτοκάλι
2 κουταλάκια γεμάτα μπεικεν
Αλεύρι οσο πάρει μέχρι να εχουμε μια ζύμη που να μην κολαει οχι σφιχτή ομως.
Εκτέλεση 
Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη λιγο μετα προσθετουμε το γιαουρτι το καλαμποκελαιο και ανακατευουμε καλα. Βαζουμε 
ολα τα υπολοιπα υλικα με τελευταίο το αλεύρι και ζυμώνουμε. 
Βάζουμε την ζύμη στο ψυγείο σκεπασμένη για 1 ωρα περίπου και μετα πλάθουμε με λαδωμενα χέρια τα κουλουρακια 
μας.Αραδιαζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. 
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 190 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου ανάλογα με το φούρνο. Αφήνετε να κρυωσουν και πασπαλίζετε αν θέλετε με άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου