- βασικά βήματα για μαλακά, ζουμερά και γευστικά αρνίσια παϊδάκια στα κάρβουνα.
- 1ο Βήμα τα παϊδάκια: Τα παϊδάκια πρέπει να είναι από μικρό αρνί και να είναι κομμένα λεπτά 1,5 εκ. περίπου. Δεν τα πλένουμε, δεν τα αλατίζουμε και προπαντός δεν τα μαρινάρουμε.
- Τα καλύτερα παϊδάκια στα κάρβουνα γίνονται όταν έχεις ετοιμάσει μια πολύ δυνατή θράκα. Η δυνατή φωτιά είναι το μυστικό στο ψήσιμο του κρέατος.
- Το ζητούμενο είναι να σχηματίσουν κρούστα, για να κρατήσουν το ζουμί τους.
- Τα αρνίσια παϊδάκια χρειάζονται το πολύ 10 λεπτά ψήσιμο.
- Τα γυρνάς 2-3 φορές (με λαβίδα, όχι με πιρούνι), προσέχοντας να μην αρπάξουν.
- Τα κατσικίσια παϊδάκια έχουν λιγότερο λίπος και παρ’ όλα αυτά, κάποιοι τα βρίσκουν πιο νόστιμα από τα αρνίσια παϊδάκια. Ψήνονται με τον ίδιο τρόπο.
- Αν δεν υπάρχει δυνατότητα για ψήσιμο στα κάρβουνα δεύτερη λύση είναι η σχάρα του γκριλ και η..... Έσχατη λύση το μαντεμένιο τηγάνι με τις αυλακιές, αρκεί και τα δύο να έχουν κάψει πάρα πολύ δυνατά.
- Αλατοπίπερωνουμε και πασπαλίζουμε με αρωματική άγρια ρίγανη όταν τα βγάλουμε από τη φωτιά.
- Συνοδέψτε με πατατουλες τηγανιτές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου