Μελιτζανοσσλατα
Υλικά
5 μελιτζάνες φλάσκες
2 φρεσκα κρεμμυδακια ψιλοκομμένα ή μισό ξερό κρεμμύδι.
1 σκελίδα σκόρδο
Λίγο μαιδανο ψιλοκομμένο
Λίγο ξύδι
Μισο λεμονι το χυμό του
Μιση πράσινη πιπεριά κομμένη καρέ
Μιση κόκκινη πιπεριά κομμένη καρέ
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Μιση πράσινη πιπεριά κομμένη καρέ
Μιση κόκκινη πιπεριά κομμένη καρέ
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση :
Ψήνουμε τις μελιτζάνες στη σχάρα ή στο φουρνο μέχρι να μαλακώσουν και να καεί ελαφρά η φλούδα τους και να δώσει ωραία μυρωδιά του καπνιστού.
Αφήνουμε να κρυώσουν και με ένα κουτάλι αφαιρούμε το εσωτερικό της την ψίχα. Βάζουμε σε Ένα σουρωτήρι να φύγουν τα πολλά υγρά.
Ψιλοκοβουμε τα λαχανικά προσθέτουμε το λάδι το ξύδι το λεμονι, αλατοπιπερώνουμε, και ανακατεύουμε να αναμιχθούν τα υλικα. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
#συνταγολογeιο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου